Toteuttamo Verbaali lehtijutut

Lehtijutut

Vaikuttava sisältö kunnioittaa
kanavaa ja kohderyhmää.

Toimittajan urani aikana olen kirjoittanut monen eri formaatin juttuja laajalevikkisiin aikakauslehtiin, uutismedioihin sekä eri alojen asiakas- ja sidosryhmälehtiin.

Asiakkaideni oma sisällöntuotanto painottuu koko ajan enemmän, journalismin jäädessä vähemmällä. Minulle on kunnia-asia, että myös yritysmaailman tarjoamat artikkelit ja sisällöt ovat laadukkaasti toteutettuja tekstejä, joita on vastaanottajan miellyttävä lukea.

Olen myös konseptoinut kokonaisia julkaisuja. Tässä työssä korostuu lukijan ymmärtäminen yksilönä: yksi lukee monen aukeaman henkilökuvan ahmien, toinen haluaa asiat lyhyinä uutisina, kolmas silmäilee vain otsikot ja kuvatekstit. Jokaisen julkaisuun valitun elementin ja tekstin tulee olla tarkoin harkittu.

Ensimmäinen työpaikkani medianomiksi valmistumisen (2001) jälkeen oli elektroniikka-ammattilaisten aikakauslehti. Viimeinen toimenkuvani palkollisena ennen omaa yritystä oli lääke- ja laitealan erikoislehden toimituspäällikkö. Tehtävät kuvaavat rohkeuttani tarttua vieraisiinkin aiheisiin, sillä minulla ei ollut kummaltakaan alalta aiempaa kokemusta.

Maalaisjärki ja huolellinen perehtyminen auttavat silloin, kun aihe on entuudestaan vieras. En pelkää kysyä uudestaan, jos en ymmärrä.

Kirjoittaminen on kuuntelemista.
Haastateltavan ja oman kirjoittajaäänen.