Merkityskirjat

Tarinoita lapsille – ja hyväntahtoisille yrityksille.

Merkityskirjat on hyvää tekevä kirjakustantamo, joka aloitti toimintansa vuonna 2017 Toteuttamo Verbaalin aputoiminimenä. Omaksi yritykseksi se erkaantui toukokuussa 2018, kun kokemukset esikoiskirjasta olivat antaneet meille tekijöille varmuutta siitä, että Merkityskirjojen omat siivet kantavat. Superlahjakas yhtiökumppanini Anna Aalto on kirjojemme kuvittaja & taittaja.

Merkityskirjojen kautta toteutuu meidän yhteinen pitkäaikainen lastenkirjaunelmamme. Teemme omaa lastenkirjasarjaa hyvin poikkeuksellisella tavalla, sillä jokaisesta myydystä kirjasta tilitämme peräti seitsemän euroa kirjan järjestökumppanille, joka työskentelee kirjan teeman maailmassa.

Liiketaloudellisesti ajateltuna tässä kustannusmallissa ei olisi mitään tolkkua ilman uudenlaista yritysyhteistyötä, jonka olemme synnyttäneet kirjojemme ympärille. Kirjasarjan mahdollistajia ovat Merkityskummit, joiden tuella voimme painaa nämä varainhankintatuotteina toimivat lastenkirjat laadukkaasti meitä lähellä, suomalaisena painotuotteena.

Merkityskirjat on meille osakkaille ainutlaatuinen mahdollisuus valjastaa pitkä kokemuksemme markkinoinnin ja viestinnän suunnittelusta lastenkulttuurin hyväksi. Merkityskummilla on lisenssioikeus kirjamme hahmoihin, jotka mielellään tarinoivat eettisesti toimivan kummiyrityksen viestinnän ja markkinoinnin tukena.

Hyvinvointikeskus Fressi on ottanut Merkityskummin palvelut hyödykseen kaikkein kokonaisvaltaisimmin, sillä Helga ja Helmeri ovat vuodesta 2019 lähtien olleet Fressin lapsiparkkien toimintaa ohjaavia maskotteja. Merkityskirjat tuottaa kuukausittain tarinallista sisältöä Lasten Fresseihin, ja suunnittelee lapsiparkeissa käytettävien touhupassien teematouhut ja materiaalit. Kirjasarjamme isämies bloggaa myös Fressi Olo -blogissa.

Tervetuloa seuraamaan Merkityskirjoja Facebookiin ja/tai Instagramiin.