Merkityskirjat Terhi Kangas Luovan yrittäjän unelmista totta. HYVÄÄ TEKEVÄT
LASTENKIRJAT

Merkityskirjat

Tarinoita lapsille – ja hyväntahtoisille yrityksille.

Merkityskirjat on hyvää tekevä kirjakustantamo, joka aloitti toimintansa vuonna 2017 Toteuttamo Verbaalin aputoiminimenä. Omaksi yritykseksi se erkaantui toukokuussa 2018, kun kokemukset esikoiskirjasta olivat antaneet meille tekijöille varmuutta siitä, että Merkityskirjojen omat siivet kantavat. Superlahjakas yhtiökumppanini Anna Aalto on kirjojemme kuvittaja & taittaja.

Merkityskirjojen kautta toteutuu meidän yhteinen pitkäaikainen lastenkirjaunelmamme. Teemme omaa lastenkirjasarjaa hyvin poikkeuksellisella tavalla, sillä jokaisesta myydystä kirjasta tilitämme peräti seitsemän euroa kirjan järjestökumppanille, joka työskentelee kirjan teeman maailmassa.

Liiketaloudellisesti ajateltuna tässä kustannusmallissa ei olisi mitään tolkkua ilman uudenlaista yritysyhteistyötä, jonka olemme synnyttäneet kirjojemme ympärille. Kirjasarjan mahdollistajia ovat Merkityskummit, joiden tuella voimme painaa nämä varainhankintatuotteina toimivat lastenkirjat laadukkaasti meitä lähellä, suomalaisena painotuotteena.

Merkityskirjat on meille osakkaille ainutlaatuinen mahdollisuus valjastaa pitkä kokemuksemme markkinoinnin ja viestinnän suunnittelusta lastenkulttuurin hyväksi. Merkityskummilla on lisenssioikeus kirjamme hahmoihin, jotka mielellään tarinoivat eettisesti toimivan kummiyrityksen viestinnän ja markkinoinnin tukena.

Hyvinvointikeskus Fressi on ottanut Merkityskummin palvelut hyödykseen kaikkein kokonaisvaltaisimmin, sillä Helga ja Helmeri ovat vuodesta 2019 lähtien olleet Fressin lapsiparkkien toimintaa ohjaavia maskotteja. Merkityskirjat tuottaa kuukausittain tarinallista sisältöä Lasten Fresseihin, ja suunnittelee lapsiparkeissa käytettävien touhupassien teematouhut ja materiaalit. Kirjasarjamme isämies bloggaa myös Fressi Olo -blogissa.

Tervetuloa seuraamaan Merkityskirjoja Facebookiin ja/tai Instagramiin.

Merkityskirjat Instagramissa

NYT SE VIHDOIN ALKAA! Helgan ja Hugon ilmastoilahdus -podcastin ensimmäinen jakso on kuunneltavissa.

Helga Hidalmiinasta on tullut yksi maailman ensimmäisistä ilmastoilahdusagenteista seikkailulla Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa @greenlahti2021. Mutta äitiä vaivaa edelleen sitkeä ilmastoahdistus, perheen arkisista ekotekosuunnitelmista huolimatta.

Voisiko luottoystävä Kehräkummun kissatalossa keksiä asiaan ratkaisun? Pitäisikö agenttikoulutusta jatkaa vielä kotioloissakin?

Avausjakson vieraana Helgaa ja Hugoa agenttiseikkailulle ohjeistaa futuristi Elina Hiltunen @futureweaksignals.

Sarja kuunneltavissa Spotify-palvelussa. Tulosta jaksoon liittyvät maksuttomat tehtävämateriaalit lapsille tai lue podcast-sarjaa edeltänyt lastenkirja Helga ja Helmeri ilmastoagentteina Merkityskirjojen omalta podcast-sivulta: merkityskirjat.fi/ilmastoilahdus

#ilmastoilahdus #podcastlapsille #ympäristökasvatus
...

13 0

Helgan ja Hugon ilmastoilahdus -podcast alkaa ylihuomenna torstaina! Koska sarja on veloituksetta kuunneltavissa, emme olisi voineet sarjaa toteuttaa ilman suurisydämisiä Merkityskumppaneita. ❤️

Avausjakson tuotannon on rahoittanut @vaaksynlaakarikeskus. Aikuisille suunnatuilla etkoilla kuulet mm. toimitusjohtaja Tiina Wangelia eniten ilmastoilahduttaneen yksityiskohdan Helgan ja Hugon seikkailun ensihetkistä. 🍀 Luvassa myös pienenpieni paljastus siitä, mikä Kehräkummun kissatalosta löytynyt härpäke innostaa ystävyksemme ilmastoilahduksia etsimään.

Huom: ei liikaa juonipaljastuksia, joten kuuntele rohkeasti! Jakso löytyy Spotify-palvelusta, johon löydät myös bion linkin avulla. #ilmastoilahdus #ilahdusetkot #ympäristökasvatus #lastenkulttuutturialahesta
...

8 0

Torilla tavattiin Siipon kanssa!

Tänään Siipon voi siis bongata Lahden torilta Ympäristökylästä. Merkityskirjoittaja Tellu sai kunnian kertoa Siipon tarinan Ympäristökylän avauksessa. Siippo toimii käynnissä olevan Ympäristöviikon suojelijana! 🍀

Merkityskirjojen vuonna 2017 lanseeraama JOUKKOLUOVUUS nousi neljännessä kirjassamme (Helga ja Helmeri ilmastoagentteina, tilauskirja Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdelle) sille kuuluisalle nextille levelille. Näin Siippo syntyi:

1. Alkuperäisen Superkisun piirsi Merkityskirjojen hahmopuuhapajaohjeilla 6-vuotias Julie ❤️ Renkomäen päiväkodin eskariryhmässä keväällä 2020.

2. Lastenkirjatiimimme (jossa mukana myös kirjan tilaaja & Lahden kaupungin ympäristökasvattajat) valitsi lukuisista saamistamme hahmoehdokkaista kolme finalistia.

3. Kirjaan päätynyt hahmo äänestettiin Merkityskirjojen Facebook-sivuilla.

4. Merkityskuvittaja Anna piirsi Julien luonnoksen puhtaaksi ja minä sain aloittaa luovan kirjoitustyön kehitellen Superkisulle tarinaan tärkeän sankariroolin.

5. Superkisu sai myös etunimen Siippo joukkoluovuudella. Nimi-idean joukkoluovuuden maksuttomassa verkkokaupassa meille antoi hollolalainen Pasasen perhe. Heidän perhesanastossaan siippo tarkoittaa siistiä. ❤️ Täydellistä!

6. Ja nyt se next level: Siippo heräsi kirjansivuilta eloon ympäristöpääkaupungin maskotiksi, kun Koulutuskeskus Salpauksen tarpeistonvalmistajaopiskelijat ompelivat Siipon hahmoasun. Mau ja Wau!

#joukkoluovuus #siipposuperkisu #ympäristökylä #greenlahti #lastenkulttuurialahesta #merkityskirjat
...

13 0

📢 Enää viikko ilmastoilahdus-podcastimme alkuun!

Avausjakso ja siihen liittyvät tehtävät on testattu kohderyhmästä muodostuvassa raadissa. ❤️ Mikä oli kaikkein parasta? -kysymykseen Renkomäen koulun kakkosluokka vastasi moniäänisesti HUGO-KISSA. 😻

Hugo onkin aivan elementissään päästessään ilmastoilahdusseikkailulle Helga Hidalmiinan kanssa. Mau ja wau!

Merkitysblogista voit lukea Riikka-open tunnelmat ja palautteen testitunnin jälkeen:

https://merkitysblogi.com/2021/09/21/ymparistokasvatusta-tukeva-podcast-sarja-alkaa-lue-opettajan-vinkit-ilmastoilahdus-sarjan-kayttoon-opetuksessa/

#ilmastoilahdus #ympäristökasvatus #podcastlapsille
...

14 0

Ensi viikolla alkaa viisiosainen koko perheen podcast-sarja Helgan ja Hugon ilmastoilahdus. Jaksot julkaistaan kahden viikon välein aina torstaisin Spotify-palvelussa. Edellisenä tiistaina julkaistaan jakson ilmastoilahdusetkot aikuisille. Etkoilla jututamme sarjan yhteistyökumppaneiden edustajia ja annamme maistiaisia tulevan jakson sisällöistä.

Etkostudio rakennettiin tänään Dooroomin neukkariin @dooroom_lahti, vimosen päälle ammattimaiset vehkeet meille lainasi doonarikaveri @inspiroivafi. Suurenmoinen kiitos! ❤️

Kuvassa kanssamme yksi päivän kolmesta studiovieraasta @vaaksynlaakarikeskus tj @tiinawan. Viikon päästä kuulemme, mikä sarjan avausjaksossa ilmastoilahdutti Tiinaa aivan erityisesti. 🍀Jaksokohtaisella kumppanillamme on siis erikoisoikeus kuunnella jakso jo etupeltoon. #ilmastoilahdus #lastenkulttuutturialahesta #podcastlapsille
...

13 0

Näin Yrittäjän päivän iltana on mainio hetki tuupata maailmalle yritteliäiden luovien yrittäjien uusin tuotos: Ilmastoilahdus-podcast-sivumme. 🍀

Podcasteja sieltä ei vielä löydy, sillä sarja alkaa torstaina 30.9. mutta sivulta voit mm. tilata itsellesi Ilmastoilahdus-uutiskirjeen. Näin saat jo etukäteen ennen jakson julkaisua maistiaisia podcast-jakson teemasta ja tehtävistä. Ne siis sopivat mitä mainioimmin vaikkapa alakouluihin ympäristökasvatuksen materiaaleiksi!

📢 Sivulta voit kuunnella myös viiden minuutin ennakkoinforaidan, jossa kerromme tulevasta tarkemmin.

Linkki teemasivulle biossa.

Tervetuloa ilmastoilahtumaan kanssamme! 💚

Tellu ja Anna
Merkityskirjat Oy

#lastenkulttuutturialahesta #greenlahti #podcastlapsille #ilmastoilahdus #ympäristökasvatus #yrittäjyys
...

10 0

Kuuluuko, kuuluuko? Testing, testing ja halojatahalloo! Täällä Merkitysmimmit Anna & Tellu ja ympäristöpääkaupunki Lahti. 🍀

Kesän lompsahdukset ovat enää kaunis muisto ja täällä ollaan jälleen intoa puhkuen tarinasorvin äärellä. ❤️ Tänään teimme kevyellä kalustolla Dooroomin Holvi-neukkarin suojissa podcast-treenejä, jotta syksyn studiopäivät sujuisivat sulavasti ja sutjakasti. Viisiosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa saatiin purkkiin jo ennen lomia, mutta vielä tässä riittää tekemistä, joten tuleen ei voi jäädä makaamaan.

👉 Maksuton ympäristöteemainen lasten podcast-sarja Helgan ja Hugon ilmastoilahdus alkaa 30.9.

#podcastlapsille #ilmastoilahdus #greenlahti #ympäristökasvatus #ympäristöpääkaupunki #lastenkulttuurialahesta
...

34 1

Hei Merkityskirjojen rakkaat ystävät, osaisikohan kenties joku teistä auttaa? Tämä on nyt niitä kuuluisia "somen voima" -kokeiluja sormet ja tassut ristissä... Myös juhannustaikoja saa asian eteen tehdä ken tahtoo!

Meillä olisi Allu Tuppuraiselle - siis juuri hänelle, joka näytteli Merkityskuvittaja-Annan lapsuuden lempihahmoa RÖLLIÄ - erittäin tärkeää asiaa. Jos sinulla on linkki Alluun, niin olisitko niiiiiiin merkityksellinen, että vinkkaisit hänelle tästä huhuilusta? Edes karvainen navigaattorimme Hugo ei ole saanut tällä kertaa minkäänlaista värinää viiksikarvoihinsa. Yhteyttä voi ottaa joko täällä somessa tai info@merkityskirjat.fi.
...

22 6
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.