Merkityskirjat Terhi Kangas Luovan yrittäjän unelmista totta. HYVÄÄ TEKEVÄT
LASTENKIRJAT

Merkityskirjat

Tarinoita lapsille – ja hyväntahtoisille yrityksille.

Merkityskirjat on hyvää tekevä kirjakustantamo, joka aloitti toimintansa vuonna 2017 Toteuttamo Verbaalin aputoiminimenä. Omaksi yritykseksi se erkaantui toukokuussa 2018, kun kokemukset esikoiskirjasta olivat antaneet meille tekijöille varmuutta siitä, että Merkityskirjojen omat siivet kantavat. Superlahjakas yhtiökumppanini Anna Aalto on kirjojemme kuvittaja & taittaja.

Merkityskirjojen kautta toteutuu meidän yhteinen pitkäaikainen lastenkirjaunelmamme. Teemme omaa lastenkirjasarjaa hyvin poikkeuksellisella tavalla, sillä jokaisesta myydystä kirjasta tilitämme peräti seitsemän euroa kirjan järjestökumppanille, joka työskentelee kirjan teeman maailmassa.

Liiketaloudellisesti ajateltuna tässä kustannusmallissa ei olisi mitään tolkkua ilman uudenlaista yritysyhteistyötä, jonka olemme synnyttäneet kirjojemme ympärille. Kirjasarjan mahdollistajia ovat Merkityskummit, joiden tuella voimme painaa nämä varainhankintatuotteina toimivat lastenkirjat laadukkaasti meitä lähellä, suomalaisena painotuotteena.

Merkityskirjat on meille osakkaille ainutlaatuinen mahdollisuus valjastaa pitkä kokemuksemme markkinoinnin ja viestinnän suunnittelusta lastenkulttuurin hyväksi. Merkityskummilla on lisenssioikeus kirjamme hahmoihin, jotka mielellään tarinoivat eettisesti toimivan kummiyrityksen viestinnän ja markkinoinnin tukena.

Hyvinvointikeskus Fressi on ottanut Merkityskummin palvelut hyödykseen kaikkein kokonaisvaltaisimmin, sillä Helga ja Helmeri ovat vuodesta 2019 lähtien olleet Fressin lapsiparkkien toimintaa ohjaavia maskotteja. Merkityskirjat tuottaa kuukausittain tarinallista sisältöä Lasten Fresseihin, ja suunnittelee lapsiparkeissa käytettävien touhupassien teematouhut ja materiaalit. Kirjasarjamme isämies bloggaa myös Fressi Olo -blogissa.

Tervetuloa seuraamaan Merkityskirjoja Facebookiin ja/tai Instagramiin.

Merkityskirjat Instagramissa

Hei Merkityskirjojen rakkaat ystävät, osaisikohan kenties joku teistä auttaa? Tämä on nyt niitä kuuluisia "somen voima" -kokeiluja sormet ja tassut ristissä... Myös juhannustaikoja saa asian eteen tehdä ken tahtoo!

Meillä olisi Allu Tuppuraiselle - siis juuri hänelle, joka näytteli Merkityskuvittaja-Annan lapsuuden lempihahmoa RÖLLIÄ - erittäin tärkeää asiaa. Jos sinulla on linkki Alluun, niin olisitko niiiiiiin merkityksellinen, että vinkkaisit hänelle tästä huhuilusta? Edes karvainen navigaattorimme Hugo ei ole saanut tällä kertaa minkäänlaista värinää viiksikarvoihinsa. Yhteyttä voi ottaa joko täällä somessa tai info@merkityskirjat.fi.
...

22 6

Mitä ihmettä? Hugo-kissako on päässyt levyttämään, kun tuttu ääni kuuluu miksauspöydän ämyreistä?!

No ei ihan, mutta melkein. Tässä nauhoitetaan syksyn Ilmastoilahdus-podcastia, joka viimeistään paljastaa Hugon Suomen ehkä kaikkein musikaalisimmaksi kissaksi. Tuskin maltamme odottaa!

Mutta miten tämä telefooneista kertova lastenlauluklassikko ilmastoilahdukseen liittyy? Itse asiassa erittäinkin paljon. Yhteys selviää heti ensimmäisessä jaksossa, jossa Helgan ja Hugon vieraana on futuristi Elina Hiltunen @futureweaksignals. 🍀

#ilmastoilahdus #podcastlapsille #lastenkulttuurialahesta #ympäristökasvatus
...

14 0

Booky-verkkokirjakauppaan voi antaa arvostelun ostoksen tehtyään sähköpostiin tulleen linkin kautta. Palautteet siis ovat todellisilta lukijoilta. Tällä viikolla Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirja on saanut lukijalta täydet viisi tähteä. ❤️ Kaikenlaiset palautteet ovat aina äärimmäisen tervetulleita meille tekijöille ja niitä voi antaa myös esimerkiksi Goodreads-palvelussa (johon on sinnekin ilmestynyt ihan häkellyttävän ihania kommentteja kirjoistamme) sekä Facebook-sivuillamme arvostelun kirjoittamalla. Näin saatat auttaa uusia lukijoita kirjojemme äärelle ja se jos mikä, on mahtava juttu pienkustantamolle, jonka kirjat eivät ole läheskään kaikille tuttuja. #lukijapalaute #lastenkirjallisuus #lastenkirjat #ilmastoagentit ...

13 0

Näin kirjan ja ruusun päivänä meillä on ilo paljastaa syksyllä starttaavan ilmastoilahdus-podcastimme ensimmäiset vieraat, joihin voisi hyvin tänäänkin törmätä vaikka kirjastossa, niin paljon lukemisesta (ja oletettavasti myös ruusuista) he pitävät. ❤️

Helmikuussa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden @greenlahti2021 kunniaksi julkaistu Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -lastenkirjamme saa siis syksyllä jatkoa ympäristökasvatusta tukevan, maksuttoman podcast-sarjan muodossa. Avausjaksossa Helga ja Hugo saavat ilmastoilahdusta tukevia vinkkejä tulevaisuustutkija Elina Hiltuselta ja kakkosjaksossa vanhemmalta liikennepuistokonstaapeli Maltilta. Aivan mahtavalta kuulostaa, eikö vain? Muut kuusiosaisen sarjamme vieraat pidetään vielä tässä kohtaa kevättä salaisuuksina.

#podcast #podcastlapsille #ilmastoilahdus #ympäristöpääkaupunki #ympäristökasvatus
...

13 2

Tiedättekös te keitä nämä ihastuttavat kuvan sankarit ovat? 🙋

Siippo Superkisun ystäviä ympäri Suomea! 🍀

Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjamme tarinassa Helga, Helmeri, Mico ja Siiri ovat maailman ensimmäiset Siippo Superkisun agenttikoulutettavat, jotka saavat päivän aikana monipuolisen tieto- ja innostuspaketin ympäristöasioihin seikkaillessaan Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa @greenlahti2021. Siippo Superkisu haluaa kuitenkin levittää oppejaan ilmastoagenttien avulla ihan joka puolelle Suomea ja maailmaa! Siksi hän on jo valinnut seuraavat agenttikokelaat, joiden kuvat ovat kunniapaikalla Siipon kirjahyllyssä kirjamme loppukohtauksessa.

Nämä agenttikokelaat ovat Aida (9) ja Nino (11) Mikkelistä, Jimi (3) Jyväskylästä, Jalo (3) Hollolasta ja Joanna (4) Porvoosta. Superkisun uusia ystäviä haettiin etsintäkuulutuksella osana kirjamme joukkoluovuusvaihetta keväällä 2020.

Agenttikokelaista Aida ja Nino ovat asuneet ennen Suomeen muuttoansa pitkään Thaimaassa, josta Siippo on erityisen innostunut. Aidan ja Ninon avulla ympäristöpääkaupungin ilmasto-oivallukset saadaan varmasti pian leviämään aina maapallon toiselle puolelle asti! 🌍 #joukkoluovuus #ilmastoilahdus #ilmastoagentit
...

14 0

Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimittajan kanssa juteltiin tänään pitkät pätkät uusimmasta Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjastamme sekä lastenkirjallisuudesta ja pienkustantamon pyörittämisestä yleisemminkin. Saas nähdä mitä tämän papupata-lastenkirjailijan höpinöistä päätyy huomisen lehteen! 😂

Toimittaja kysyi, että onko seuraava kirja jo työn alla. Ei ole, koska meidän seuraava tuotantomme luottaakin tällä kertaa tarinan voiman lisäksi ääneen. Työstämme parhaillaan syksyllä julkaistavaa kuusiosaista podcast-sarjaa, josta kuvassa pieni maistiainen. Siis Helgan ja Hugon MIKÄ?!

Siitä kerromme ihan pian lisää. Mutta sen verran voin jo nyt paljastaa, että taas olemme tekemässä jotain ihan uutta lastenkulttuuriavausta. Joukkoluovuuden, hyvää tekevien lastenkirjojen, merkityssatupajojen ja yhteisöllisten tilauskirjojen jatkoksi. Olemme jälleen aivan liekeissä! 🔥 Ai miksikö taas jotain ihan uutta? Mercuryn Freddie sen aikoinaan komeasti tulkitsi: Show must jo on... 🎶 - Merkityskirjoittaja Tellu

#merkityskirjat #lastenkulttuurialahesta #yrittäjyys #dowhatyoulove
...

22 0

🍀Esittelyssä Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjan JOUKKOLUOVUUTTA 8/9:

Kasvisruoan suosiminen on yksi parhaista ilmastomyönteisistä arjen valinnoista, joita kuka tahansa voi helposti tehdä. Lapsiperheiden äiteinä tiedämme itsekin, että kasvisruoka alkaa usein maistua vasta vähän vanhemmalla iällä, joten lasten omat kasvisruokasuosikit ovat arvokkaita eteenpäin vinkattaviksi.

Kirjamme tarinassa lapset pitävät energiantankkaustauon viihtyisässä kasvisravintolassa, jossa on buffet-pöytä. Näin jokainen voi ottaa mieleistänsä ruokaa juuri sen verran kuin jaksaa, jolloin ruokahävikkiäkään ei tule.

Päivän menun kirjaamme ideoi Kalliolan koulun 3-4 C opettajansa Miia Kallion johdolla. Merkityskirjoittaja Tellu kävi syksyllä 2020 kouluvierailulla Hollolassa Suomen Nuorisokirjailijat ry:n mahdollistamana (lämmin kiitos ❤️).

Kirjan joukkoluovuusvaihe oli tuolloin vielä viimeisten yksityiskohtien osalta käynnissä. Kalliolan koulun oppilaat ottivat iloksemme haasteen vastaan ja ideoivat meille täysin uniikin ruokalistan, josta Helga, Helmeri, Mico ja Siiri varmasti löytävät ympäristöystävällistä vatsantäytettä. Ja taas jaksaa jatkaa agenttiseikkailua Euroopan ympäristöpääkaupungissa!

#joukkoluovuus #merkitysassistentit #yhteisöllinenlastenkirja #ilmastoagentit
...

15 0

LUOVAT MERKITYSASSISTENTIT ESITTELYSSÄ 7/9: Eevi 4 v. + Iisa-äiti.

Olemme halunneet jokaisessa kirjassamme antaa designerin tehtävän jollekin Merkitysassistentille. Vaatteiden kuoseilla on usein tarina, joten mikäpä olisikaan mahtavampi joukkoluovuuden ilmentymä kuin kirjaa varten suunniteltu uniikkikuosi! Kautta aikain ensimmäinen Merkitysassistenttimme suunnittelema kuosi löytyy Helgan mekosta esikoiskirjastamme. Se olikin niin ihana, että Helga on viihtynyt tuo mekko yllä myös muissa kirjoissamme. Niin myös tuoreimmassa Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjassa.

Lahden Rautatienkatu on täynnä omaleimaisia ihania pikkuputiikkeja. Kirjassamme esiteltävää huivimyymälää siellä ei oikeasti ole, mutta monta muuta tutustumisen arvoista pienyrittäjän liikettä. Tarinassa Helga ostaa huivin päänsä suojaksi, koska aurinko porottaa alkukesän päivänä yllättävän lämpimästi.

Kuosin Helgan valitsemaan ihanaan huiviin suunnitteli vääksyläinen 4-vuotias Eevi Heinola äitinsä Iisan kanssa. Luonnosta inspiraationsa ammentanut parivaljakko kertoo kuosista näin:

”Kävyt ovat metsän kultakimpaleita, jotka voivat kuin taikaiskusta muuttua milloin pienen pieniksi lehmiksi tai vaikka oravien koripalloiksi. Käpyjen tuijottelussa voi vierähtää hetki jos toinen, sillä niin ihana ja erikoinen jokainen yksilö on.”

Kävythän ovat selvästi täynnä kiertotalouden symboliikkaa! Täydellinen kuosi juuri tähän ympäristöteemaiseen kirjaamme. #joukkoluovuus #ilmastoagentit #ilmastoilahdus #merkitysassistentit
...

11 2

Aurinko paistaa. On lukuviikko. Mitäköhän sitä tekisi? Meillä on ehdotus! Hankipa lukuviikon kunniaksi Suomessa painettu (@markprintoy), lahtelaisten pienyrittäjien tekemä merkityksellinen lastenkirja. Sellainen, jonka hinnasta (25 e) peräti seitsemän euroa ohjataan kotimaiseen järjestötyöhön. Saatavilla kolme eri vaihtoehtoa!

Ai että mistäkö niitä saa? Vinkki kuvassa ja linkki biossa. 📖❤️☀️ #lastenkirjallisuus #lastenkirjat #lahti #lukuviikko #hyväätekevätlastenkirjat
...

48 7